Logo Fruitolle
Pebrot Vermell

El pebrot té una quantitat elevada d’aigua (92% del pes), és baix en calories i proteïnes, quasi no ens aporta greixos i constitueix una bona font de fibra.

El pebrot destaca per la quantitat de vitamines i antioxidants en especial és un dels aliments més rics en vitamina C: sobretot els pebrots vermells ja que, tenen més del doble de vitamina C  que els cítrics. De fet, només el superen algunes plantes d’ús quasi medicinal i difícils de trobar al mercat .

Per estar segurs que té un contingut elevat en vitamina C, l’hem de comprar fresc, de temporada, madurat al sol, i ens l’hem de menjar cru. Els beneficis són múltiples: intervé en la formació del col·lagen, els glòbuls vermells, els ossos i les dents i afavoreix l’absorció del ferro, el calci i aminoàcids dels altres aliments.

També destaca en provitamina A: conté principalment els pigments vermells i taronges (betacarotè i criptoxantina) que l’organisme transforma en vitamina A en funció de la necessitat. Aquesta vitamina és essencial per a la vista, per a la pell, els cabells, les mucoses i els ossos i per al bon funcionament del sistema immune.